EPAL-Raklap - 100% worldwide exchangeable
Hírarchívum

European Pallet Association - EPAL e.V.
Representation Hungary / Magyarországi Képviselet

Johnson Éva, képviseletvezető

H-4025 Debrecen

Simonffy u. 4

Phone: +36 30 339 6971

E-Mail: info@epal-pallets.hu

Legfrissebb hírek

január 2018

Az idei 115,8 millió raklap gyártás igazi rekorderedmény

Az EPAL raklapok magas színvonala és újrafelhasználási lehetősége valamennyi ipari és kereskedelemi cég számára előnyös, így világszerte növekszik felhasználásunk.
Tovább...

november 2017

Az EPAL bevezeti a minőségellenőrzött CP raklapokat

EPAL –a világszerte legnagyobb raklap minőségbiztosítási egyesület – megkezdi az EPAL CP minősített raklapok piacra dobását. Gyártói és javítói engedélyek, minőségbiztosított EPAL CP raklapokra már kérhetők az EPAL-tól.
Tovább...

november 2017

Az EPAL ismét részt vett az MLBKT Kongresszusán

Debrecen/Düsseldorf, 2017.11.20 - A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szakmai szervezetként 25 éve szervez csúcstalálkozót logisztikai és beszerzési szakemberek és cégek részére.

Az elmúlt években 500-600 fő között volt a résztvevők száma. Szakkiállítások, előadások, társasági események, díjátadók színesítették a programot.

Az MLBKT Kongresszusán EPAL Magyarországi Képviselete immáron 5. alkalommal képviseltette magát egy kiállítói helyen, ahol az információs anyagok átadása mellett, szakmai tájékoztatásra, beszélgetésekre és partneri találkozókra is sor került.

Az idei évben is kvíz játékkal is színesítettük a kiállítói helyet, minden játékost meglepve egy kisebb ajándékkal.

Célunk a magyar raklap gyártók és javítók népszerűsítésén túl a raklapgyártás és raklapfelhasználás minőségi irányokba való elmozdulás lehetőségeinek a bemutatása volt.

Képek az MLBKT Kongresszusról:
http://bit.ly/2rdSuUG Tovább...

október 2017

Automotive Hungary 2017. Budapest

Az EPAL csapata is ellátogat az idei Automotive Hungary-ra
Tovább...

október 2017

CSAOSZ Konferencia

Találkozzunk a CSAOSZ konferencián idén is.
Tovább...

szeptember 2017

EPAL raklapok és az élelmiszerek „viszonya”

Az EPAL-GS1 Raklap Minősítő rendszer komoly segítség az élelmiszeripari cégeknek is.
Tovább...

július 2017

A gyártott EPAL Euro raklapok száma 10%-kal növekedett 2017. II. negyedévében

Az EPAL Euro raklapok gyártása 10%-kal emelkedett 2017 első két negyedévében az előző évhez képest. Az idei év első hat hónapjában 42.5 millió EPAL Euro raklap készült világszerte.
Tovább...

július 2017

EPAL Raklap Környezetvédelmi és Fenntarthatósági díj

Az European Pallet Association e.V. magyaroszági képviselete Raklap Környezetvédelmi és Fenntarthatósági díjat hoz létre, annak érdekében, hogy elismerje a káros környezeti hatások ellen tett intézkedéseket és a további fenntartható fejlődés érdekében végzett kiemelkedő vállalati teljesítményeket.
Tovább...

június 2017

Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 11. Nemzetközi Konferenciája

Nagyvállalatok logisztikai vezetőinek csúcstalálkozóján vett részt az EPAL magyarországi képviselete.
Tovább...

május 2017

Nagy sikerrel zárult a IV. EPAL Raklap Szimpózium

Idén is számos nagyvállalati vezető és logisztikai szakemberek vett részt a IV. EPAL Raklap Szimpóziumon.
Tovább...

május 2017

Már csak pár nap és megnyitja kapuit a IV. EPAL Szimpózium

Jöjjön el és tudjon meg többet a raklap azonosítás és nyomonkövetés lehetőségeiről, a raklap csereszabályok változásairól, valamint a politikai és gazdasági élet összefüggéseiről.
Tovább...

április 2017

EPAL előadás raklapkezelésről a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 11. Nemzetközi Konferenciáján

Tudjon meg többet a raklapkezelésről, a raklapminősítésről, valamint az EPAL és EUR raklapok közötti csereképesség megszűnéséről.
Tovább...

április 2017

II. EPAL Raklapfestő verseny

Az idén is megrendezésre kerül az EPAL raklapfestő verseny. A csapatokat nemcsak nem mindennapi élmények, de értékes nyeremények is várják.
Tovább...

március 2017

IV. EPAL Szimpózium: A válaszok napja

Az EPAL által szervezett IV. Szimpóziumon válaszokat kaphat arra, hogy hogyan válasszon jó minőségű raklapot és kerülje el a vitás helyzetek kialakulását.
Tovább...

március 2017

Az EPAL 2017. május 1-el megszűnteti az UIC-vel kötött csereképességről szóló megállapodását

Az európai raklappiac minősége; az emberek, a termékek és logisztikai folyamatok biztonsága elsőbbségi jogot élveznek. Éppen ezért az EPAL azonnali javasolt megoldása a következő: megszünteti az EPAL Euro raklapok UIC/EUR raklapokra történő cseréjét.
Tovább...

január 2017

Nemzetközi logisztikai csúcstalálkozón vett részt az EPAL Magyarországi képviselete

A Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencia a közlekedési és logisztikai ágazat egyik legfontosabb éves rendezvénye, amelynek célja felhívni a figyelmet a tisztességes piaci magatartásra, a törvényi keretek betartására.
Tovább...

január 2017

MLBKT Raklap, Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Munkacsoport

Az első olyan munkacsoport, amely a raklaphamisítás illetve a nem megfelelő raklapok csererendszerbe visszakerülése ellen lép fel.
Tovább...

július 2016

Sziget Fesztivál: EPAL is hivatalos támogatója a világ egyik legnagyobb fesztiváljának

Az Európai Raklap Szövetség (European Pallet Association e.V.) is hivatalos szponozora Európa egyik legnagyobb fesztiváljának, a budapesti Sziget Fesztiválnak. A zenét, művészetet és különböző kultúrákat ötvöző feszitvál 2016. auguszts 10. és 17. között kerül megrendezésre. Az esemény több, mint 60 színpaddal és 1,000 előadóval várja a látogatókat. A szervezők előzetes becslések szerint az eseményre több, mint 500,000 vendéget várnak.
Tovább...

június 2016

Robert Holligert, mint EPAL elnököt megerősítették további három évre

2016 július 1-én a spanyol kisvárosban Segoviaban,az Európai Raklap Szövetség e.V(EPAL) Közgyűlése egyhangúan megválasztotta Robert Holligert az EPAL elnökének további három évre. Az EPAL elnöksége jelenleg a következő országokból áll: a balti országok (Litvánia, Lettország, Észtország), Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Svájc, Spanyolország, valamint az Egyesült Királyság és Írország. Tovább...

június 2016

Több teherautónyi hamis EPAL raklapot fedeztek fel Belgiumban

Május végén Belgiumban néhány teherautónyi hamis EPAL Euro raklapot találtak és foglaltak le. A sikeres akció az Európai Raklap Szövetség (EPAL) és a független minőségítő szervezet, a Bureau Veritas szoros együttműködésével zajlott le, akik az EPAL képviseletében bejelentés nélküli minőségellenőrzést végeznek világszerte. Tovább...


.
.

május 2016

Kiváló eredmények a Q1 2016-ban. Az EPAL raklapok növekvő tendenciája folytatódik

A kiváló éves eredmény után, 2015-ben 10.9%-os növekedéssel és összesen több mint 100 millió EPAL raklappal, amelyből 73,6 millió újonnan gyártott EPAL Euro raklap volt, a növekvő tendencia folytatódik 2016 első negyedévében is. 2016-ban I. negyedévében 18.3 millió EPAL Euro raklapot gyártottak világszerte: 5.1%-os növekedés az előző év időszakához képest. A javítási számadatok kissé emelkedtek az előző évben 6.1 millió EPAL raklap megjavításával. Tovább...


.
.

május 2016

Az EPAL jelentős áttörést ér el az EPAL Euro raklap hamisítói ellen folytatott küzdelemben Ukrajnában

Düsseldorf/Kijev, 2016. május 13. - Az Európai Raklap Szövetség jelentős áttörést ért el az EPAL Euro raklapok hamisítói elleni küzdelemben. Köszönettel az EPAL képviselet átfogó csapatmunkájának Ukrajnában és a a Bureau Veritas független minőségbiztosító intézetnek be lehetett azonosítani az illegális EPAL raklapok gyártóját. A helyi rendőrségi erőkkel, a Bureau Veritassal és az ukrán ügyvédekkel egy közösen az ellenőrzések során az EPAL megállapította a helyét és nagy mennyiségű hamis EPAL Euro raklapot és hamis besütő vasat foglalt le. Tovább...


.
.

május 2016

Nagy sikerrel zárult a III. Magyar EPAL Raklap Szimpózium

Nagy sikerrel zárult a III. Magyar EPAL Raklap Szimpózium amely május 25-én került megrendezésre Budapesten és a szakma több, mint 100 képviselője vitatta meg a raklappiac és raklapcsere jelenlegi és jövőbeni kérdéseit, az EPAL raklapok hamisításának és nyomonkövetésének lehetőségeit. A Szimpózium további célja volt az EPAL raklapok magyarországi ismertségének további növelése és a partnerkapcsolatok kialakításának elősegítése.Tovább...


.
.

május 2016

Nagy sikerrel zárult az EPAL Raklapfestő verseny a Logisztika Napján

A Logisztika Napján a logisztika népszerűsítésére az Európai Raklap Szövetség (EPAL),
a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a VEAB Logisztikai Munkabizottsága raklapfestő versenyt szervezett.Tovább...

május 2016

III. Magyar EPAL Raklap Szimpózium programja

Ismerje meg a III. EPAL Szimpózium előadóit,
akik bepillantást nyújtanak a csereraklapok minősítésének rendszerébe, a licence jogok akaratlagos vagy akaratlan megsértésének kérdéskörébe.Tovább...

május 2016

III. Magyar EPAL Raklap Szimpózium

Vegyen részt Ön is 2016. május 25-én Budapesten a Hotel Gellért Gobelin termében megrendezésre kerülő III. Magyar EPAL Raklap Szimpóziumon. Tovább...

április 2016

Az EPAL Raklapfestő versennyel készül a Logisztika Napjára

Idén, 2016. április 21-én 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk a Veszprémi Egyetemen megrendezésre kerülő EPAL Raklapfestő versenyre. A jó hangulat mellett, a nyertes alkotások kiállításra kerülnek az EPAL III. Magyarországi szimpóziumán (2016. május 25., Gellért Hotel) és a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 24. Kongresszusán. Tovább...

március 2016

Az EPAL beszámol a 2015-ös rekord eredményekről

Düsseldorft, 2016. március 2. - Az EPAL-engedéllyel rendelkező Euro raklapok a világ első számú teherhordói. Körülbelül 11%-os növekedéssel, az EPAL raklapok 2015-ös gyártási számadatai minden várakozást felülmúltak. Összesen 73,6 millió EPAL Euro raklapot gyártottak a világon 2015-ben. Ez egy rekord eredmény, 10.9%-os növekedés az előző évhez viszonyítva. Tovább...

március 2016

Ökológiai, cserélhető, innovatív

Az EURO raklap már több mint 50 éve ‘örökzöld’: 78 szög, 11 deszka és 9 tuskó – semmi más. Az egyenletes magas minőség és a korlátlan cserélhetőség teszi az EPAL Euro raklapot logisztikai bestseller-é. Tovább...

március 2016

Ingyenes raklap ismereti oktatás az EPAL szakembereitől

Az European Pallet Association e.V ( EPAL) Magyarországi Képviselete az elmúlt 2 év gyakorlati tapasztalatai alapján elmondható, hogy a raklap végfelhasználói területen kialakult információhiány azt eredményezte, hogy a végfelhasználó cégek nincsenek tisztában a minőségi raklapok jelölésével, a jelölés hiányosságaiból eredő problémákkal és a következményekkel. A probléma megoldása érdekében a képviselet szakmai nyílt napok megrendezését határozta el. Tovább...

november 2015

Idén is részt vettünk az MLBKT Kongresszuson!

Az EPAL Magyarországi képviselete, az idén is részt vett 2015. nov. 11-től - 2015.nov 13-ig a Balatonalmádiban megrendezett MLBKT kongresszuson, amely Magyarország legnagyobb logisztikai fóruma. Tovább...

október 2015

Szakmai Nyílt Nap: EPAL raklap és GS1-128 vonalkód

A GS1-128 jelkép alkalmazásával kapcsolatban az utóbbi hetekben tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel a GS1 Magyarország Szakmai Nyílt Napot szervez „GS1-128 vonalkód, Logisztikai címke, Raklap” címmel. A képzés egy különleges modullal kerül megtartása, amelynek keretében az EPAL Magyarország szakértője tart előadást a raklapok kezeléséről, gyártásáról, minőségi előírásairól. Tovább...

augusztus 2015

Az EPAL raklapok minőségi osztályba sorolásának rendszere

A szakemberek számára mindennapi kérdés, hogy csereképes-e a raklap és használható-e magasraktár rendszerben? Alkalmas-e a raklap automatizált raktárakban, illetve részt vehet-e egyáltalán a cserében?

Düsseldorf / Budapest, 2015. augusztus 5. - A mindennapi munka során másodpercek töredéke alatt kell a szakembereknek meghozni a helyes döntést. Az European Pallet Association e.V. (EPAL) és a GS1 Germany számos raklap szolgáltató, ipari, kereskedelmi és logisztikai vezető támogatásával kidolgozta a Raklapok Minőségi Osztályba sorolásának rendszerét. A besorolás célja megkönnyíteni a raklapcserét és megelőzni a cégek közötti vitás helyzet kialalkulását. Tovább...

augusztus 2015

FARMER EXPO: Mi is ott leszünk!

2015. augusztus 19-22 között kerül megrendezésre a Farmer – Expo, Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és a Hortico Zöldség-Gyümölcs-Kertészeti Szakkiállítás Debrecenben!
Düsseldorf / Budapest, 2015. augusztus 3.- Több mint háromszáz kiállító, számtalan kiállított termék, legalább 30.000 fő látogató, innováció és termékdíjak, szakmai- és közönségprogramok, mindez négy nap eseményére felfűzve. Tovább...

Logo EPAL- Hungary

július 2015

EPAL Magyarország: Új irodába költöztünk!

Düsseldorf / Budapest, 2015. július 20. - Az EPAL magyarországi képviselete az egyre növekvő feladatok és kihívások miat 2015. augusztus 1-én a budapesti, Paulay Ede utcából Füzesgyarmatra, a Kossuth utca 29. szám alá tette át székhelyét.

július 2015

EPAL gitterbox: biztonságos, kifogástalan minőségű és gazdaságos.

A biztonságos áruszállítás megbízható eszközöket kíván – az EPAL ebben is segítséget nyújt, a népszerű gitterboxok, azaz a rácsos raklapok által. Düsseldorf / Budapest, 2015. július 13.- Magyarországon is népszerű termék lett az EPAL gitterbox, biztonságos szállíthatósága és nagy teherbíró képessége miatt. Tovább...

június 2015

II. EPAL Raklap Szimpózium

A II. Magyar EPAL Raklap Szimpóziumon a szakma 50 képviselője vitatta meg a raklappiac és raklapcsere jelenlegi és jövőbeni kérdéseit, az EPAL raklapok modern alkalmazásának és az RFID technológiának lehetőségeit. A Szimpózium további célja volt az EPAL raklapok magyarországi ismertségének további növelése és a partnerkapcsolatok kialakításának elősegítése. Tovább...

május 2015

II. Magyar EPAL Raklap Szimpózium

II. Magyar EPAL Raklap Szimpózium 2015. május 28-án, Budapesten a Marriott Hotelben megrendezésre kerül II. Magyar EPAL Raklap Szimpózium. A II. Magyar EPAL Raklap Szimpóziumon az ipar, a kereskedelem és a logisztikai terület döntéshozói a legfontosabb szakmai kérdéseket, valamint az EPAL, a legnagyobb világszerte cserélhető raklaprendszer, a magyar gazdaság számára nyújtott előnyeit vitatják meg. A II. Magyar EPAL Raklap Szimpózium neves előadói által bepillantást nyújt a logisztikai rendszerekbe, a raklaphamisítás elleni küzdelembe. Szóba kerül a csomagolóanyagok termékdíja, a faalapanyag gazdálkodási kérdései,valamint az új, innovatív megoldások, mint az RFID bevezetése és bemutatkozik az EPAL Akadémia. A II. Magyar EPAL Raklap Szimpóziumon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációját az info@epal-pallets.hu e-mail címre várjuk. Tovább...

március 2015

EPAL képzések Magyarországon

Az EPAL képzései 2015-től Magyarországon is igénybe vehetők. A modul rendszerű, több szintű raklapkezelési, képzési palettánk bevezetésével maximális rugalmasságot szeretnénk biztosítani cégének abban, hogy tetszőlegesen válogathassa össze munkatársai tudásszintjének és továbbképzési lehetőségének legmegfelelőbb programokat. more...

március 2015

A sikeres raklap: 2014-ben 66,3 millió EPAL/EPAL jelölésű raklap került legyártásra

Düsseldorf, 2015. március 11 – Az Európai Raklap Szövetség (EPAL) 2014. évben 66,3 millió EPAL/EPAL jelölésű raklapok gyártását könyvelhette el, ami 3% több, mint az előző évben. A javított raklapok területén is emelkedést láttunk. 2014-ben 22,4 millió raklap került javításra a 2013-as 22,3 millió javított raklappal szemben. more...

március 2015

EPAL német központja új irodába költözött

Düsseldorf, 2015. március 23 – Az Európai Raklap Szövetség (EPAL), az EPAL/EPAL jelölésű raklapokat gyártók és javítók szövegség 2015. febuárjában új irodába költözött. A költözésre az EPAL folyamatos növekedése adott okot. Az elmúlt másfél évben az EPAL számos nemzeti képviselettel bővül, így többek között a csehországi és a magyarországi képviselettel is. more...

2014. november

EPAL és az RCA megállapodást írt alá a korlátlan csereképességről

Düsseldorf, 2014. november 24. - Az Európai Raklap Szövetség (European Pallet Association e. V.) és a Rail Cargo Austria (RCA) 2014. október 23-án megállapodott a közös raklap pool működtetéséről. A megállapodással a két szervezet véget vetett a 2012. december óta tartó vitáknak és megteremtette a működőképes európai raklap pool (European Pallet Pool) alapjait. Tovább...

2014. október

Új félraklap az EPAL-tól

Düsseldorf, 2014. október 13. – A European Pallet Association e.V. (EPAL) idén októberben dobta piacra a félraklapot. A független minőségellenőrzött 800x600 mm-es EPAL félraklap egy erősebb és terhelhetőbb alternatívát kíván nyújtani a piacon jelenleg használt “düsseldorfi” félraklapokkal szemben. Az új félraklap ipari és kereskedelmi szakemberek elvárásainak megfelelően került kialakításra. Tovább...

2014. szeptember

EPAL 63,5 millió raklap gyártását ünnepli

Düsseldorf, 2014. szeptember 17 – Az Európai Raklap Szövetség (European Pallet Association e.V., rövidítve EPAL) licencpartnerei 12 hónapon belül 63,5 millió EPAL-EPAL logóval ellátott EURO típusú raklapot gyártottak. Ebben az időszakban 21,5 millió EPAL raklap került javításra. Martin Leibrandt, az EPAL ügyvezetője egyértelmű sikerként könyveli el az eredményt. Tovább...

2014. július

A Nemzetközi EPAL ACADEMY megnyitotta kapuit

Düsseldorf, 2014. július 4 - Az European Pallet Association e. V. (EPAL) ünnepélyes keretek között megnyitott az első nemzetközi EPAL ACADEMY kapuit. Az egyedülálló oktatási intézmény elsősorban az EPAL engedéllyel rendelkező cégeknek kínál széleskörű képzési programot az EPAL EUR raklapokról, valamint a nyílt raklap csererendszerről. Egyidejűleg az Akadémia a Nemzeti Bizottságok közötti tapasztalatcserét is erősíti. Az eseményen a résztvevők megismerkedhettek az Euroblock Verpackungsholz GmbH-val, az EPAL ACADEMY prémium partnerével is. Tovább...

2014. június

I. Magyar EPAL Raklap Szimpózium

Az I. Magyar EPAL Raklap Szimpóziumon a szakma 50 képviselője vitatta meg a raklappiac és raklapcsere jelenlegi és jövőbeni kérdéseit, az EPAL-EUR raklapok modern alkalmazásának és az RFID technológiának lehetőségeit. A Szimpózium további célja volt az EPAL-EUR raklapok magyarországi ismertségének növelése és a partnerkapcsolatok kialakításának elősegítése. Tovább...

2014. május

I. Magyar Raklap Szimpózium az EPAL szervezésében Budapesten

Budapest/Düsseldorf, 2014. május 20. - Az European Pallet Association e. V. (EPAL) 2014. június 5-én egy nagyszabású Szimpóziumra hívja meg a magyar szakmát. Az I. Magyar Raklap Szimpóziumon az ipari, kereskedelmi és logisztikai szakma döntéshozói találkoznak. Az esemény középpontjában az EPAL EUR raklapok minősége áll. Tovább...

2014. március

EPAL megalapítja első nemzetközi akadémiáját

Az European Pallet Association e. V. (EPAL) Düsseldorfban „EPAL ACADEMY“ néven megalapította első nemzetközi akadémiáját. Az egyedülálló raklap-akadémia 2014. júniusában indul és elsősorban a szerződéses cégeknek, szállítóknak és EPAL raklap felhasználóknak nyújt képzést. Az akadémia célja, az EPAL-EUR raklapok minőségével, valamint a világban létező raklap cserelehetőségekkel kapcsolatos tudás átadása. Az akadémia további célja, lehetőséget teremteni a nemzetközi tapasztalatcserére. Tovább...